Walt Disney World - Magic Kingdom

25-08-2005
Yeah, we zijn in het 'echte' Disneyland. Hier rijden vanaf de parkeerplaats ook weer trammetjes maar deze gaan naar het station van de monorail en alleen via de monorail of ferry kun je bij het park komen. Eenmaal op Main Street komen een aantal dingen bekend voor van het Disneyland Paris - Disneyland Park in Parijs. Alleen zit alles net op een andere plaats. Het kasteel is, zoals bekend, totaal anders dan de Parijse versie, en het is een stuk kleiner ook.


In het kasteel zit een kleiner winkeltje met prachtige Disney Classic Figures uit verschillende films, met certificaat. Maar even niet doen want ze zijn allemaal meer dan $100. Verder in Fantasyland halen we eerst maar FastPasses voor Peter Pan's Flight. Het is niet erg druk vandaag want bij It's a Small World is de wachttijd nog geen 10 minuten. Veel scenes zijn erg herkenbaar al lijken ze wat minder gedetailleerd dan dezelfde attractie in Parijs.


Ook Snow White's Scary Adventures is nog zo stil dat we direct kunnen instappen. En ook hier zien we niet veel verschil met de attractie die we kennen.


Er is nog wat tijd voordat de FastPasses ingaan en Tinkerbell's Treasures lijkt een aardig winkeltje om de tijd vol te maken. De snowglobes zijn prachtig en we kunnen het uiteindelijk niet laten om er eentje te kopen. Ook zijn er hier leuke T-shirts en tasjes te vinden. Daar laten we ook van allebei eentje inpakken.


Dan is het eindelijk tijd om Peter Pan's Flight te gaan doen. Voor veel kleine kinderen de favoriete attractie van Fantasyland. De versie in Parijs is al schitterend, deze hier is nog een stukje beter uitgewerkt. De manier waarop we het raam uitvliegen en langzaam steeds hoger boven Londen komen is erg overtuigend. De route lijkt ook wat slimmer zodat we links en rechts alle tijd hebben om alles goed te kunnen bekijken.


Zo schieten we lekker op in het eerste deel van het Disney park, en lopen we al snel Frontierland binnen. Daar stuiten we op Haunted Mansion, een erg goed uitgewerkt spookhuis. Echt eng is het allemaal natuurlijk niet, behalve misschien de dame die voor ons de deur open houdt. De rit in dit Haunted Mansion is erg lang. Er zijn een hele hoop scenes waar we langskomen, voorzien van commentaar vanuit de speakers in het bakje.


Splash Mountain slaan we even over. Hoe aantrekkelijk de waterbaan er ook uitziet, we hebben nog even geen zin in natte kleren. We gaan voor !Big Thunder Mountain even FastPasses halen. Op zich niet eens echt nodig, de wachtrij is slechts 20 minuten, maar er moet ook nog even wat gedronken worden. Dan breek de regen weer eens los. Het hoort er intussen een beetje bij, buitje van een kwartier en het is weer warm en droog. Big Thunder Mountain Railroad (#219) dus, een lekker soepel maar ook een beetje tamme mine train.


Het hongergevoel draaien we weer de nek om met een paar flinke Disney-burgers. Er is een buffet bij waar je de hamburger helemaal kunt aankleden met wat je er maar op wilt hebben. Lekker hoor!
Pirates of the Caribbean lopen we binnen en we kunnen meteen in het bootje mee. Niet veel anders dan de attractie die we al kennen. Best mooi hoor, maar we raken verwend, het is al gewoon geworden.

Als we naar buiten lopen staat net Wendy (van Peter Pan) handtekeningen uit te delen en te poseren voor foto's. Stephanie en Birgit hebben hun handtekeningenboekjes mee dus even laten tekenen natuurlijk.

The Enchanted Tiki Room (Under New Management) pakken we ook nog even mee en als we daarmee klaar zijn komt net de parade voorbij. Precies op tijd want we hebben de eerste wagen nog. De wagens zien er erg goed uit, allemaal voorzien van een doorzichtige airco-bol waarin Pinocchio en vele andere Disney-helden te zien zijn.

Onderweg naar Tomorrowland halen we alvast weer de volgende FastPass, nl. voor Winnie the Pooh. Stephanie en ik gaan Space Mountain proberen. Heel heel anders dan de Space Mountains van Disneyland Paris - Disneyland Park en Disneyland Anaheim. Erg leuk ook wel.

Winnie the Pooh is ook hilarisch. Die figuurtjes zijn zo aandoenlijk en als we met Tigger gaan spelen 'stuitert' de wagen waar we in zitten vrolijk op en neer.


Nieuw bij Disney is Stich's Great Escape. Het publiek doet dienst als nieuwe rekruten bij de intergalactische brigade tegen alien scum. Of zoiets. Op deze eerste dag krijgen we net training over level 1 gevaarlijke aliens als er een bericht over een level 3 alien binnenkomt (Stitch dus). Snel wordt de zaal ontruimt en nemen we allemaal plaats in een grote zaal met een teleporter in het midden en wordt Stitch gevangen die daarop de boel afbreekt. Komt het zo chaotisch over? Klopt!


Vlakbij Stitch hebben we ook Buzz Lightyear's Space Ranger Spin. Een schietattractie waarbij we zelf allerlei aliens mogen afknallen. Een beetje zoals Men In Black van Universal Studio's dus. Alleen dan meer op de tekenfilm manier zeg maar. Wel leuk is dat je hier zelf met een joystick de gondels kunt ronddraaien.
Langs de erg mooi gemaakte Astro Orbiter komen we in het laatste deel van Magic Kingdom: Mickey's Toontown Fair. Hier vinden we nog een paar attracties voor de kleineren, zoals Donald's Boot en ... Barnstormer (#222). Barnstormer is een leuke achtbaan voor de kleine Disney fans, en voor mij natuurlijk :o)

In een speciaal daarvoor bestemde hal kun je je favoriete Disney figuur of prinses ontmoeten. Daarvoor moet je dan wel flink in de rij gaan staan. Drie rijen zijn, en die voor Mickey en Pluto zijn uiteraard het langst. Birgit wil graag op de foto met de prinsessen en dus ga ik met haar en Stephanie wachten voor Assepoester en Sneeuwwitje. Zo'n 20 minuten later worden we in een klein groepje binnengelaten en worden er handtekeningen gezet, foto's gemaakt en kunnen er een paar vragen worden gesteld. Best goed georganiseerd zo maar wil je Mickey op die manier spreken dan sta je wel een uur of twee.


Naar de uitgang dan maar ... of nee, Stephanie wil nog wat spulletjes kopen. Kom ik toch zomaar weer in die winkel onder het kasteel terecht. Tja, dan toch maar Lumiere gekocht. Nu alleen nog kijken hoe we straks alles mee naar huis gaan krijgen.