Busch Gardens Tampa

23-08-2005
We gaan een stukje rijden. Tampa ligt iets meer dan een uur ten westen van Orlando. Busch Gardens is een groen park, met een paar hele goede achtbanen.

Gwazi (#211) is de eerste baan die we tegenkomen, een dubbele houten achtbaan waar helaas meestal maar 1 deel van in gebruik is. Zo ook vandaag. Hoewel de trein met een flinke snelheid over de baan stuitert is ie niet echt ruw. Een goed begin van weer een hete dag.


Land of the Dragons en een aardig aangekleed deel van het park met allerlei attracties voor de kleinere kinderen. Het is niet te missen als je verder het park in trekt.
Meestal helpt een flesje water of fris drinken een tijd tegen de warmte. Vandaag lijkt het extra benauwd en als we bij Tanganyika Tidal Wave aankomen lijkt een plens water dan ook een goed idee. Vijf minuten later zijn we inderdaad allemaal doornat. Anders dan de meeste spillwaters wordt hier een hele vaart afgelegd voor de grote plons.


Nieuw voor 2005 is SheiKra (#212), een B&M diving coaster met maar liefst 2 vertikale drops en een halve loop. De treinen zijn enorm: 3 rijen van 8 personen naast elkaar. Wanneer we er langs lopen ziet de baan er imposant uit ... maar hij draait niet. Er is een storing maar even later zien we alweer testritten voorbij komen dus we gaan toch maar in de wachtrij staan. En ons geduld wordt beloond want een half uur later kunnen we dan toch instappen. De rit is razendsnel en fenomenaal.
Ik ga nog een keer aanschuiven voor SheiKra terwijl Hellen, Stephanie en Birgit met de trein het hele park rondgaan. Terwijl ik in de single riders rij sta te wachten totdat ook de tweede storing wordt verholpen, kunnen zij genieten van de olifanten, zebra's, giraffen en wordt er ook uitleg gegeven over alle attracties waar ze langs rijden. Ook goed voor de foto's, zo'n rondrit.


We komen elkaar weer tegen bij de witte tijgers. Prachtige beesten en ze hebben dit jaar twee jongen gekregen, waar ze bij Busch Gardens erg trots op zijn.


Tijd om wat te gaan eten en ze hebben lekkere broodjes kip, salades en warps hier. Terwijl we zitten te eten komen er allerlei voor ons exotische vogels kijken of ze een graantje mee kunnen pikken en loopt er telkens een eekhoorn voorbij. Eekhoorns zien we hier erg vaak en ze zijn totaal niet bang.De oudste achtbaan in dit park moet Python (#213) zijn. Hoewel de baan van dezelfde makers is als de gelijknamige baan in de Efteling lijkt de baan sprekend op de inmiddels gesloten Tornado in Walibi Belgium. Ik ben van ons de enige die het ziet zitten om erin te stappen maar het valt me 100% mee qua schokken.Aan de reacties om me heen te horen vinden de meesten de baan nogal tegenvallen. Tja, twee kurketrekkers en het feest is weer voorbij.


Een stuk interessanter is Kumba (#214), de tweede B&M die het park rijk is. Eigenlijk de eerste want Kumba is een van de oudste B&M banen. Toch is de baan nog altijd goed soepel en bijzonder snel. De trein raast door de elementen en menig bezoeker zal de weg kwijtraken onderweg.
Leuk detail is dat de lifthill door de looping heen naar boven gaat. We raken verwend denk ik want Kumba is alweer snel vergeten als Montu later in beeld komt.


Alweer een achtbaan? Jawel, Busch Gardens grossiert in achtbanen lijkt het wel. Ditmaal een wilde muis achtbaan met de naam Cheetah Chase Sand Serpent (#215). Wilde muizen lijken in het algemeen sterk op elkaar maar toch valt me een verschil op omdat er een drop is weggelaten tegen het einde van de baan. Ik vraag me af waarom ze dat hebben gedaan.


Rhino Rally is een wilde rit in een grote jeep door het safarigebied. Ook hier komen we een hele rits 'wilde' dieren tegen maar veel tijd om deze te bewonderen hebben we niet. Het is tenslotten een rally nietwaar. Een van de bezoekers moet navigator spelen en dat gaat natuurlijk hopeloos mis en zo belanden we dan uiteindelijk met jeep en al op een vlot. Als we tegen een ingestortte brug tot silstand komen kunnen we onze weg vervolgen. Echt heel erg leuk om mee te maken.
Inmiddels is het half 6 geweest en het park sluit om 6 uur. We moeten de onride foto van SheiKra nog afhalen maar in de andere hoek lonkt Montu (#216) nog. Hellen en de kinderen gaan de foto ophalen terwijl ik probeer op tijd bij de laatste B&M achtbaan te komen. Dat lukt ternauwernood en ik kom ook nog met wat geluk helemaal voorin terecht. Wat een achtbaan is dit zeg, wat een geweld. De baan loopt door greppels en tunnels om vervolgens met een zwaai weer een loop te maken en de grond weer in te duiken. Heerlijke baan.


Op weg naar huis breekt ineens weer het noodweer los. Da's fijn hoor als je net met open dak op de snelweg zit. Natuurlijk kan het dak er alleen weer op als je zo goed als stilstaat dus aan de kant zetten dan maar.

Vanavond staat Sizzler op het menu. Ook hier betaal je alleen voor het hoofdgerecht en een drankje. Het buffet en de refills zijn daarna gratis. En ongelovelijk wat ze allemaal hebben liggen bij zo'n buffet. Naast de voor de hand liggende salades met iedere mogelijke toppings en sausen is er ook macaroni, chili, beef stroganoff, kippevleuegels, kip met linzen, aardappelpuree, soepen, groenten, taco's met vulling, penne met bolognese saus, teveel om op te noemen.