Universal Studios Florida

22-08-2005
Het idee om met een roodverbrand ruggetje van de waterglijbaan te moeten staat ons niet echt aan. Omdat we bij Universal Studios nog een en ander hadden gemist kiezen we ervoor om daar nog een middag rond te lopen. Eigenlijk valt het met het verbrand zijn alweer reuze mee maar toch.

Als eerste komen we bij Woody Woodpecker's Nuthouse Coaster (#210). Een kinderachtbaantje maar wel weer leuk aangekleed.


Ook de Universal Horror Make Up Show hebben we vorige keer moeten missen vanwege een stroomstoring. In de show wordt een en ander uitgelegd over effecten uit de filmwereld, van vroeger en van nu. Ter verduidelijking wordt zo nu en dan een demonstratie gegeven met een vrijwilliger uit het publiek. Het publiek wordt trouwens toch al op een leuke manier betrokken bij de show. Nog leuker is het wanneer het slachtoffer geen engels spreekt :o)


Volgende op het lijstje gemiste attracties is Terminator II 3D. Van deze 3D film had ik al veel gehoord maar het overtrof werkelijk iedere verwachting. Wat een show! Omdat er ook acteurs over het toneel bewegen en op een gegeven moment aan drie kanten film afspeelt is het haast niet meer te zeggen wat er echt gebeurt en wat film is. Terminator II is absoluut een topper in z'n genre en misschien wel de beste attractie van Universal Studios.


Jaws hadden we nog graag een keer met daglicht gedaan maar de wachtrij is erg lang en gaat heel traag. Volgende keer dan maar.

The Mummy had de vorige keer ook veel indruk gemaakt. Stephanie en ik schuiven graag nog een keer aan voor deze achtbaan. Er staat buiten dat de wachttijd een half uur is maar we kiezen voor de Single Riders Queue en komen, na ruim een kwartier, toch nog samen in hetzelfde treintje. De rit is ook de tweede keer nog erg indrukwekkend en verrassend goed.

Het park sluit vandaag al om 7 uur dus we kunnen voor het eten nog wel even langs het hotel. Zelfs van een half dagje rondlopen in een pretpark kun je aardig gaan zweten.

Eten doen we vanavond bij Ponderosa volgens ongeveer hetzelfde recept als het ontbijt: kies een hoofdgerecht van zo'n $10 tot $12 en haal verder voor-, bij- en nagerechten zoveel je wilt. Bij de frisdranken krijg je ook nog eens gratis refills. Het eten is daarbij ook nog eens erg lekker en een flinke portie. Het enige nadeel is dat het nogal druk is, we moeten in een heuse zigzag wachrij om te mogen bestellen. Maar het is zeker de moeite waard, dit gaan we vaker doen!


Morgen gaan we naar Tampa voor Busch Gardens. Van wat ik tot nu toe heb gehoord en gezien van dit park is het iets heel anders dan wat we tot nu toe van Disney en Universal gezien hebben. We zijn benieuwd.En speciaal voor Oma, omdat we niet op haar verjaardag kunnen zijn:

En speciaal voor Oma, omdat we niet op haar verjaardag kunnen zijn: