Fantasy Island

15-06-2004
De volgende ochtend hadden we weer geen haast want Fantasy Island opent niet zo gek vroeg en we zitten er 10 minuten vandaan. Even een full english breakfast wegwerken (met bonen in tomatensaus deze keer), wat inkopen doen bij de buurtsuper en we waren op weg.

Van wat we hadden gehoord waren vooral Jubilee Odyssey Odyssey en Millennium Roller Coaster Millennium (#143) de grote attracties. Helaas was het inmiddels behoorlijk gaan waaien en we waren toch nog te vroeg dus beide banen waren nog dicht. Daarom maar eerst een rondje gelopen. Fantasy Island is een vreemd park. Entree is gratis en er dient per attractie betaald te worden, met tokens. Voor de twee grote banen en Absolutely Insane (ejection seat) zijn er aparte tokens a 4 pond per stuk. Wristband kennen ze hier niet. Verder staan er allerlei marktkraampjes alsof je op de Parijse Vlooienmarkt rondloopt.Zo zijn er ook kramen waar spullen worden geveild. Eerst worden dan sets van allerlei electronica samengesteld voor spotprijzen. DVD speler + PlayStation2 + Televisie + Digitale videocamera voor ... 25 pond. Dat trekt de aandacht want binnen 3 minuten is het druk. De mensen die deze setjes kopen horen natuurlijk bij het spectakel. Dan vraagt de verkoper wie er 5 pond over heeft voor een artikel wat hij in gedachten heeft. Dat zijn er aardig wat, dus worden er bordjes uitgedeeld. Ter inlevering van het bordje + 5 pond krijg je dan een verassing. Dit blijkt dan een zonnebrilletje ter waarde van 1 pond te zijn. Hmmm, tegenvaller want je denkt natuurlijk aan de gamecube die je zag staan. Zo werkt dat dus niet.

Vervolgens voor het echte werk. Met open ogen tuin je erin wanneer er steeds drie artikelen worden opgesteld voor 60 pond en uiteindelijk krijg je er 1 van. Dan is 60 pond voor een plastic cameraatje eigenlijk erg duur. Met nog wat truuks wordt het nog erger en geven mensen honderden ponden uit voor verouderde prullen. Bij mij bleef de schade bij 5 pond voor een zonnebril. Kom je dit ooit ergens tegen: KIJK UIT. Eerlijke zwendel is het.

Maar goed, Fantasy Island kent ook attracties. Buiten staan de grotere attracties en in een grote hal is een verzameling kinderspul en darkrides. De eerste achtbaan die we doen is Fantasy Mouse (#142), een spinning mouse van Reverchon. Voor een mouse is dit een erge soepele baan en hij spint (gelukkig) niet zo hard. Het is (en blijft) zodanig rustig in het park dat de operator speciaal voor ons tweeen in actie moet komen en na ons weer verdwijnt.Rhombus' Rocket is een powered Mack baan en ziet er best leuk uit. Het was kennelijk teveel moeite om 'm te laten draaien want hij ging de hele dag niet open.

Wel draaide The Beast, met mij erbij met drie mensen erin. Ik had nog niet eerder een Top Buzz (toch?) gedaan. Samurai in Thorpe hadden we maar overgeslagen. Dit is niet echt mijn soort attractie. Samen met de inverter staat ie op het lijstje 'niet leuk'.Wel leuk is de space shot Volcanic Impact. Nadat je vier token in het draaipoortje hebt gestort kun je door een gang een vulkaan binnenlopen. Daar staat dan een operator verbaasd te kijken dat er een klant komt. Vreemd hoor, in je eentje in de space shot. Omdat ik 'm ook nog niet had zien draaien had ik niet gezien dat de stoelen halverwege de toren voorover kantelden. Dat was dus wel een grappige verrassingInmiddels draaide Millennium Roller Coaster rondjes. Weliswaar met een lege trein maar we gingen toch maar even kijken en na even te hebben gevraagd mochten we de poort openen en naar boven komen (het station ligt een stuk boven de grond). In een lege trein stap je natuurlijk front-seat in. Netjes gevraagd of ik de rit mocht filmen. 'Not advisable', was het antwoord. Hij gaat namelijk over de kop. Tja, dat was natuurlijk geen nieuws, en na een babbeltje over coasterfans en coasters was het ineens prima om de camera mee te nemen. Sterker nog, de heren wilden na afloop graag het resultaat terugzien.

Millennium Roller Coaster ziet er imposanter uit dan ie eigenlijk is. Er zitten drie inversies in maar voor de rest is het allemaal niet zo spannend.Jubilee Odyssey bleef de hele dag helaas gesloten vanwege de harde wind. Daar schijnt de baan wel vaker last van te hebben. Dat was wel een beetje jammer want het leek de meest interessante attractie van het hele park.Verder staat er buiten nog de gebruikelijke set attracties, zoals de carousel, de botsauto's, een enorm reuzenrad (gesloten), een mini logflume en een grote selectie aan kinderattracties. Zeker 14 kleinere attracties voor de kids, daar is zeker moeite voor gedaan.

Ook nog twee thrillrides waarvan ik niet weet wat het is. De ene heet Amazing Confusion en ziet er zo uit:De andere wordt Tornado Twist genoemd.Beide heb ik niet gedaan, de eerste niet omdat ie te lang op de kop bleef staan voor mijn smaak, de andere leek niet zo spectaculair. Die 4 tokens per stuk vond ik het toch niet waard.

In de hal hebben we ook nog een aantal rides meegepakt. Zo is er een waterbaan met rapid river bootjes door een darkride. Magical Seaquarium ziet er wat simpel uit maar is toch best aardig gedaan. De scenes stellen allemaal onder water situaties voor.Dragon Mountain Descent is een waterglijbaan met bootjes. De operator vertelde ons dat het bordje 'you may get wet' een understatement was en dat we er wel degelijk 'soaked' uit zouden komen. Dat leek met een rugzak met 2 camera's niet zo'n goed idee dus maar niet gedaan.

De kinderachtbaan binnen, Jellykins Coaster, bleek echt een kinderbaan. We mochten er niet in.Fantasy Island heeft geen verpletterede indruk op me gemaakt, mede door de merkwaardige sfeer van de markt met veilingstallen en kledingstallen met modeshows. Het was natuurlijk ook te stil en het weer was niet ideaal. Daar kwam nog bij dat ik in Beast al m'n portemonnee was kwijtgeraakt. Die is aan het einde van de dag wel weer terecht gekomen (minus de 120 pond die erin zat), maar dan ben je toch de hele dag met iets anders bezig...

Terug in Skegness was het wel weer gezellig, de Fish & Chips smaakte goed en het voetbal begon weer.