Botton's Pleasure Beach

14-06-2004
Na een uitstekende nachtrust en weer een full english breakfast (oef) hadden we voor dag 3 eigenlijk een rustdag gepland om ook een beetje aan het autorijden te wennen. De rit ging erg voorspoedig en we reden zo in Skegness op Botton's Pleasure Beach aan. Tja, dan toch maar een wristband voor 10 pond gekocht om niet steeds te hoeven goochelen met tokens.

Botton's stelt eigenlijk niet zo vreselijk veel voor. Er staat een aardige verzameling kermisattracties, waaronder vier achtbanen. Het geheel staat op een vrij groot plein, vlakbij het strand en omringt door speelhallen. Ook buiten het plein bevinden zich nog een paar attracties die dan weer net niet onder Botton's Pleasure Beach vallen en dus ook niet met de armband kunnen worden gedaan.

De eerste achtbaan die we tegenkomen is Runaway Train (#139) van de mij onbekende bouwer Meridian Ltd. Deze baan is nog het minste van de vier, het is echt een baantje voor de allerkleinsten.Queen Bee ziet er al een stuk beter uit. Dit is een inverted coaser van Pinfari uit 2002. Het lijkt nog het meeste op een omgekeerde Big Apple (#140), in plaats van een appel ga je door een bijenkorf en de trein is leuk gethematiseerd met bijen. Het geheel staat op het dak van een speelhal zodat het nog best hoog lijkt terwijl er maar een hoogtevershil van 7 meter in de baan zit. Helaas was Queen Bee gesloten.Een Pinfari Big Apple vinden we hier ook. Niet spectaculair helaas, gewoon als iedere andere Big Apple.Storm (#141) tenslotte is ook een Pinfari baan maar van een wat ander kaliber. De treintjes bestaan uit twee coaches van ieder vier personen. Op het eerste gezicht lijkt het veel op de baan in Tivoliland, alleen zonder looping. Wel hebben de wagentjes schouderbeugels wat voor Emanuel niet zo'n hele comfortable rit opleverde. Hij kon alleen onderuit gezakt erin en Storm is nou niet bepaald soepel ...Goed, de achtbanen gehad, wat hebben we verder nog. Wel, om te beginnen is er een Waltzer. Bij dit exemplaar rijdt er een operator mee die de bakjes snel laat rondspinnen. Als hij het met de hand niet meer kan bijhouden geeft ie er nog een trap tegen. Er waren in totaal twee bakjes bezet dus de man had alle tijd om zich met ons bezig te houden. Ik kan me niet herinneren dat ik ergens in een attractie zo snel heb rondgedraaid. Duizelig gegarandeerd, ongelovelijk.

Er staat ook een heleboel standaardspul, waaronder een schommelship, botsauto's en een flink reuzenrad.Ook is er een aantal historische attracties zoals een Twister en een oude zweefmolen. Wat je niet meer veel tegenkomt is een paratrooper. In Botton's hebben ze er nog wel een. De helft van de bankjes was niet meer helemaal 100%. Waar ik eerst ging zitten was er een waar de zitting gewoon helemaal los zat. Nonchalant wijst de operator naar een volgende bankje.Wat je juist heel vaak ziet de laatste tijd zijn Rockin' Tugs. Ik kom ze in allerlei parken tegen de laatste tijd (Toverland, Kernwasser) en dus ook hier. Grappige dingen wel.Even buiten Botton's staat een kermisversie van een log flume, en ik herkende de baan van de modelbaan van Faller. Volgens mij staat er ook zo een in Drievliet. Hoewel het nog steeds goed warm was en voor een ritje vier pond betaald moest worden (zat dus niet in bij de wristband) hebben we 'm maar niet gedaan.Ook buiten het eigenlijke park maar wel heel leuk en de moeite waard is Jolly Roger Adventure Golf, een erg mooi aangeklede minigolf baan in piratenthema. Er zijn twee parcoursen van ieder 9 holes. Je moet dus een keuze maken want je kunt niet een tweede ronde maken. Als je minigolf een beetje leuk vind moet je deze zeker proberen.Dat was het weer zo ongeveer. Botton's is niet bijzonder maar voor een paar uurtjes wel aardig. Skegness an sich vond ik dan wel weer een leuke plaats. Er zijn veel barretjes waar we het EK konden volgen en ontzettend veel winkels en speelhallen. Een soort klein Las Vegas, zeker met het goede weer dat we hadden.

Voor de volgende dag stond Fantasy Island op de planning.