Walibi Sud-Ouest

04-07-2002
Al voor 10 uur staan we voor de poort van Walibi Aquitaine en het is nu al behoorlijk warm. We zijn duidelijk in het zuiden van Frankrijk. Exact om 10 uur gaat de poort open.Tegenover de Baby Kangourou komen we eerst bij de Coccinelle (#63), voor een keverbaan best een grappig baantje waar we gelukkig allemaal in mogen.Even verderoop staat de hoofdattractie van dit park: de Boomerang (#64). Ik ga hier alleen met Birgit in. We kunnen ook hier meteen instappen, het is overal in het park erg rustig, dus wachtrijen komen we eigenlijk nergens tegen. Deze boomerang is nog eentje waarbij de beugels met een voetpedaal moeten worden open gemaakt. Met het tempo waarop hier wordt gewerkt is het maar goed dat het niet druk is.
Via het schommelschip, die niet bepaald hoog komt, komen we bij de Radja River die net als zijn naamgenoot in Six Flags Belgium behoorlijk nat is. Hoewel we onze definitie van een natte attractie later nog wel zullen bijstellen.
Een ritje op de trein, een rondje zweefmolen en voor Birgit een rondje op een pony.Dan komen we bij ZigZag, de nieuwste aanwinst in 2002 van dit park. Het is een andere layout van een mouse dan we tot nu toe gewend zijn, en omdat ie zo nieuw is nog heel erg soepel.Drakkar is een verrassend leuke gethemede log flume. De baan zelf is tamelijk kort en de boot bonkt voortdurend tegen de zijkanten van de baan. Toch een van de highlights van Aquitaine.Nog een rondje in de theekopjes en dan de Tam Tam Tour. Deze is best aardig maar de scenes zijn een beetje verwaarloosd. Een beetje onderhoud zou hier geen kwaad kunnen.
Dan is het bijna 1 uur en hebben we behalve de antieke auto's alle attracties gedaan. Dat komt goed uit want vandaag moeten we nog bijna 8 uur rijden naar Madrid.

Walibi Aquitaine is erg klein en heeft eigelijk geen bijzondere attracties waarvoor je naar dit park zou moeten gaan. Het is leuk om de kangaroos eens te zien maar daarvoor kun je beter naar Schtroumpf denk ik. Dat zullen we aan het eind van de vakantie nog eens beooordelen want Schtroumpf staat voor de laatste dag op de agenda.