Avonturenpark Hellendoorn

09-06-2002
Vandaag gingen we dan naar Hellendoorn. Via de ANWB hadden we al tickets gekocht, dat levert vier euro korting per persoon op. Meestal staan we al voor de poort voordat het park open is, maar omdat Hellendoorn meestal niet erg druk is vonden we dat nu niet zo nodig.Het was onverwachts toch een stralende dag geworden, de TP-jas kon in de kofferbak blijven. Het eerste wat we tegen kwamen was de Sungai Kalimantan, de langste rapid river van Nederland. De baan heeft een behoorlijke stroming maar je wordt er niet geweldig nat in. Birgit kreeg de eerste golf over haar schoenen en dat is al het water dat de boot binnenkwam. Wel een leuke route, en niet te veel stuiterend.Ik moet trouwens zeggen dat de operator hier echt goed hun best deden. De ene veegde de eventueel nat geworden zitjes droog en de ander zag ik peuken van de grond oprapen. Het park maakt dan ook een erg nette indruk.

Na dit avontuur stapten we in de volgende bootjes, die van Jungle Monster. Dit is een rustig ritje, wel leuk aangekleed, niet overdreven entertaining. Ik begreep dat ie pas vorig jaar is neergezet, het is niet echt iets van deze tijd. Wat mij betreft hadden ze 'm wat morderner kunnen maken.Dan komen we bij de Avonturenslang (#56), een soort keverbaan maar dan met een slang in plaats van een kever.Rioolrat (#54) is erg leuk gedaan. Het naar binnen gaan is al een avontuur op zich. Je vraagt je echt af of je wel goed zit en niet in de riolering van het park bent beland, compleet met animerende ratten. Het treintje zit er ook grappig uit. De baan zelf is kort, erg donker en een paar keer verrassend, dus goed geslaagd. Ook het punt waar je door de rook buiten komt en meteen weer binnengaat was leuk gedaan.Wat je zeker ook moet doen is Discovery Club. Om een af andere reden is dit geen doorlopende attractie maar wordt er iedere 20 minuten een groepje binnengelaten. Dan volgt er een kleine introductie die weinig indruk maakte, de verteller komt niet erg professioneel over. En vervolgens kun je vanuit een rijdend karretje met je laserpistool op van alles en nog wat schieten. Aan het einde van de rit zie je hoeveel ieder heeft gescoord.Montezuma's Revenge is een vrij kleine maar wel goed gethemede top spin. Nooit echt mijn favoriete attractie maar toch maar even gedaan. Die beugel drukt behoorlijk hard op mijn borst waar ik nog steeds last heb van een gekneusde rib door Goliath.We waren nooit eerder een Round-Up tegen gekomen en in Hellendoorn stond er dan eentje. Dat lijkt spannender dan het eigenlijk is.Dan begint de Sky Pirates show waarin een groep piraten het opnemen tegen de kaptein op een mooi nagebouwd schip met zwembad. Het doel van het zwembad wordt snel duidelijk wanneer de piraten zich vanuit de masten in het (on-)diepe werpen. Het verhaal is niet altijd helemaal duidelijk maar er zit humor in, het publiek blijft ook niet altijd droog, veel actie en spectaculaire sprongen. Een aanrader wel.

We komen nog langs de Super Glijbaan door het Doolhof en dan komen we aan bij de Tornado Balagos - Flying Flame (#55). Gelukkig is deze Tornado iets soepeler dan zijn naamgenoot in Six Flags Belgium. Alleen na de looping zit een venijnige knik en de kurketrekker is ook behoorlijk ruw. De rit is ook erg kort: lifthill, drop in een bocht naar rechts, looping, bocht naar rechts, kurketrekker, nog een bocht en dan zijn we er.Canadian River is, hoe kan het anders, een log flume. En nog een lange ook. Er zitten maar twee drops in, de eerste is een kleintje, de tweede is 12 meter. Toch vond ik het een leuke rit door een mooie groene omgeving. Het valt trouwens op dat in het hele park veel gebruik is gemaakt van groen.Het Galjoen ziet er prachtig uit. Het schip is echter nogal klein, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de Halve Maen, en hij schommelt ook niet erg hoog. Geen thrillride dus, maar dan wel een leuke family ride.We doen een rondje op de monorail van Mack en dan begint de 'show' in Casa Magnetica. Het is een grappig visueel effect alleen heeft het weinig met magnetisme te maken, al denken sommige jongere bezoekers van wel. De vrijwilliger uit het publiek gaat een paar keer onderuit, leuk om te zien het gemakkelijk de combinatie oog - evenwichtsorgaan kan worden verstoord.De Casa Rotativa is trouwens kapot en gaat ook niet meer worden gerepareerd. Helaas, want dit is een leuke voorloper van een Madhouse.

Dan komen we ook nog bij de Old Timers in de kortste versie van deze attractie die ik ooit heb gezien. Voor je het weet sta je alweer in het station. Jammer, want de auto's zien er heel fraai uit. Als Hellendoor nog een goedkoop uit wil breiden moeten ze toch eens denken aan wat metertjes voor deze baan erbij.Van de Magical Monkey Show was ik niet ondersteboven, de poppen bewegen wel mooi vloeiend en gedetailleerd maar de liedjes slaan niet echt ergens op.

Dreumesland is een verzameling attracties voor de allerkleinsten: een draaimolen, mini-reuzenrad, vliegtuigjes, ballenbak en een aantal kleine auto-rides. Het ziet er allemaal heel verzorgd uit.Zo hebben we ongeveer het hele park gezien en gaan we nog een keer de Sungai Kalimantan, een van de hoogtepunten van dit park en dus ook een van de drukst bezochte met dit warme weer. Druk is natuurlijk relatief want langer dan een kwartier staan we niet. De meeste attracties hebben helemaal geen wachtrij.

Ook Rioolrat doen we een tweede keer, de leukste achtbaan van de drie. Ook hier geen wachtrij trouwens. Mochten we dat willen kunnen we er ook tien keer achter elkaar in. Wat we nog hadden gemist is de Dino Sky Pedalo, de naam zegt denk ik genoeg. Best een leuk ritje ter afsluiting.Het was weer een geslaagde dag in een heel aantrekkelijk park dat toch groter was dan we hadden gedacht. Er was voldoende te doen om je een dagje te vermaken.