Parc Astérix

27-04-2002
Zaterdagochtend staan we al voor 10 uur aan de poort. Het is nu duidelijk een stuk drukker dan de dag ervoor.Wanneer het park opengaat staat er al direct bij Le Grande Splatch een lange rij, zodat we deze maar even overslaan. Ook de Épidemaïs Croisières lijkt vrij druk dus we lopen nog even verder.


Épidemaïs Croisières

Dan de Menhir Express, de boomstammetjes van Parc Astérix. En ik moet zeggen dat dit wel de leukste baan is in z'n soort. Het water stroomt behoorlijk snel door de baan, er zitten leuke verassende elementen in en de theming is weel helemaal top. We doen 'm meteen nog een keer.Er is een overdekt gedeelte van het park waar een aantal oude ambachten zijn te aanschouwen, waar wat winkeltjes zitten en wat shows te bekijken zijn.
Ook erg leuk gedaan is het gallische dorpje in het centrum van het park. Hier speelt zich ook een show af met alle helden uit de Asterix verhalen. Hoewel we moeite hebben met de franse taal is het verhaal toch redelijk goed te volgen.
Dan de Descente du Styx Romus et Rapidus. Zonder twijfel de natste rapid river die we hebben meegemaakt. De eerste golf sloeg recht in mijn gezicht en over het fototoestel, de volgende zorgde voor een drijfnatte broek.Het was al niet erg warm weer dus blij waren we niet. Dan maar bij Caius Pizzarium naar binnen voor een voortreffelijke pizza tijdens het opdrogen.Dan proberen we Goudurix te gaan doen. Er staat vandaag een redelijke wachtrij maar gelukkig loopt het aardig door. Totdat we bijna in het station zijn: storing. Er volgt na een tijdje 1 rit en daarna weer storing. Na de derde keer storing wordt er eens goed gekeken wat er aan de hand is en na een half uurtje gaat er weer een trein omhoog en meteen weer storing. Omdat we nog naar Duitsland moeten rijden geven we het maar op.Zo hebben we vandaag dus eigenlijk maar 2 echte attracties gedaan maar vreemd genoeg hebben we niet het gevoel vanalles te hebben gemist. Gewoon rondkijken hier is al een attractie op zich. Dit, en het idee dat we met onze seizoenskaarten nog zeker gaan terugkeren, maakt dat we met een goed gevoel het park verlaten. Parc Astérix is duidelijk een van de mooiste parken in Europa en beslist een Great European Themepark!Nog wat foto's: